Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ







ΥΛΙΚΑ

1ΚΙΛΟ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ

1 ΚΕΜΜΥΔΙ ΜΕΓΑΛΟ

1ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ

1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ

1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ 

1 ΝΤΟΜΑΤΑ 

ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΜΑΙΝΤΑΝΟ

1 ΚΑΡΟΤΟ

2 ΠΑΤΑΤΕΣ

ΛΑΔΙ

ΑΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ

1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ






ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε σε ροδέλες το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το καρότο, το σκόρδο και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι. Τα σοτάρουμε για ένα λεπτό και προσθέτουμε τον μαϊντανό, τις πατάτες κομμένες σε κύβους και τα φασολάκια. Σοτάρουμε άλλα 2-3 λεπτά ανακατεύοντας ελαφριά με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη σε κύβους, τον χυμό ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, το φύλλο δάφνης και λίγο νερό. Μόλις πάρει βράση  χαμηλώνουμε το μάτι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια. Αν σωθεί το νερό πριν βράσουν μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμη για να μην κολλήσουν. 
Καλή επιτυχία!