Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016

ΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ







ΥΛΙΚΑ


1 ΠΑΚΕΤΟ ΑΡΑΚΑ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ

2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

2 ΚΑΡΟΤΑ

1/2 ΜΑΤΣΑΚΙ ΑΝΗΘΟ

1 ΛΕΜΟΝΙ

3 ΠΑΤΑΤΕΣ

1κσ ΑΛΕΥΡΙ

ΛΑΔΙ

ΑΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ





ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Πλένουμε τον αρακά και τις αγκινάρες και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Κόβουμε τα καρότα και τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τις πατάτες τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια προσθέτοντας το καρότο, τις πατάτες, τον αρακά με τις αγκινάρες και τέλος τον άνηθο. Ρίχνουμε 2-3 ποτήρια νερό, το πιπέρι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις κοντεύει να ψηθεί ρίχνουμε το αλάτι. 
Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό από το λεμόνι προσθέτουμε 3 με μια κουτάλα ζουμί από το φαΐ ( 3-4 κουταλιές ), το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε να πάει παντού για να δέσει η σάλτσα. Σιγοβράζουμε άλλα 5 λεπτά και έτοιμο!
Καλή επιτυχία!!!!