Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ






ΥΛΙΚΑ


1ΚΟΥΠΑ ΑΛΕΥΡΙ UP

2 ΚΟΥΠΕΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΤΡΟ

1 ΦΑΚΕΛΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ

ΞΥΣΜΑ ΜΙΣΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

1/2 ΚΟΥΠΑ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

1/2 ΚΟΥΠΑ ΗΛΙΕΛΑΙΟ

3 ΑΥΓΑ

1 ΚΟΥΠΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΠΛΗΡΕΣ

1 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ




ΣΙΡΟΠΙ

1 1/2 ΚΟΥΠΑ ΝΕΡΟ

2 ΚΟΥΠΕΣ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

3 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ

1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑΣ






ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα, τα βράζουμε για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπεικιν παουντερ, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε ένα άλλο μπολ και ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το χυμό, το ηλιέλαιο,το γιαούρτι, το χυμό πορτοκαλιού και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με ένα σύρμα μέχρι να γίνουν ένας χυλός. Προσθέτουμε μέσα στον χυλό λίγο λίγο το μείγμα από το σιμιγδάλι χωρίς να σταματάμε το ανακάτεμα.
Λαδώνουμε ένα μικρό ταψί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας απλώνοντας το ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για μισή ώρα περίπου. (Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάτε από το μέγεθος του ταψιού. βγάλτε το μόλις ροδοκοκκινίσει.) 
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε 10 λεπτά και έπειτα το κόβουμε σε κομμάτια. 
Με μια κουτάλα αδειάζουμε το σιρόπι πάνω σε όλη την επιφάνεια και αφήνουμε να τραβήξει το σιρόπι.
(Αν θέλετε περισσότερο άρωμα πορτοκαλιού προσθέστε ένα μπουκαλάκι ζαχαροπλαστικής άρωμα πορτοκαλιού.)
Καλή επιτυχία!!!!!