Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016

ΛΑΓΑΝΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ





ΥΛΙΚΑ


1 ΚΙΛΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΑΛΕΥΡΙ

1/2 ΚΟΥΠΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

1κ.γ ΑΛΑΤΙ

2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΞΕΡΗ ΜΑΓΙΑ

ΝΕΡΟ

ΣΗΣΑΜΙ

180γρ ΕΛΙΕΣ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ




ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε.Στο κέντρο κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε το λάδι. Διαλύουμε την μαγιά σε μια κούπα με χλιαρό νερό και το προσθέτουμε στο αλεύρι. Ξεκινάμε το ζύμωμα, προσθέτουμε τις ελιές και  όσο χλιαρό νερό χρειάζεται μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε την λεκάνη με μια πετσέτα και αφήνουμε μια ώρα να φουσκώσει. Δίνουμε σχήμα με τα χέρια η με τον πλάστη στην λαγάνα μας, γαρνίρουμε με σησάμι και την τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 έως ότου ροδίσει.
Καλή επιτυχία!!!!