Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ







ΥΛΙΚΑ


500γρ ΑΛΕΥΡΙ UP

450γρ ΖΑΧΑΡΗ

250γρ ΒΟΥΤΥΡΟ

300γρ ΓΑΛΑ

4 ΑΥΓΑ

2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ

ΑΛΑΤΙ ΣΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

1 ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙ ΑΡΩΜΑ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΣΑΣ


ΣΙΡΟΠΙ

1 ΚΟΥΠΑ ΝΕΡΟ

1 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη με το νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν σιροπιάσουμε.
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το βούτυρο με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε την ζάχαρη, ένα ένα τα αυγά, τις βανίλιες, το άρωμα, το γάλα και τέλος το αλεύρι. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 1 ώρα περίπου. Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το ξεφορμάρουμε. Περιμένουμε να κρυώσει καλά και με ένα μεγάλο πριονάτο μαχαίρι το κόβουμε σε δυο ίσα μέρη. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι σε μια πιατέλα με την ψημένη πλευρά προς τα κάτω και με την βοήθεια ενός πινέλου σιροπιάζουμε όλη την επιφάνεια. επαναλαμβάνουμε το ίδιο και για το δεύτερο παντεσπάνι.
***** Για να κάνουμε το παντεσπάνι σοκολάτας προσθέτουμε στο μείγμα 2 κσ κακάο.
***** Για να κάνουμε το παντεσπάνι αμυγδάλου προσθέτουμε στο μείγμα τριμμένο αμύγδαλο.
Καλή επιτυχία!!!!