Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΣΚΥΛΑΚΙ








ΥΛΙΚΑ


ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

250γρ ΑΛΕΥΡΙ UP

1 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ

1 ΚΟΥΠΑ ΓΑΛΑ

125γρ ΒΟΥΤΥΡΟ

2 ΑΥΓΑ

2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ

ΛΙΓΟ ΛΙΚΕΡ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΣΑΣ

3κσ ΚΑΚΑΟ



ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1 ΚΟΥΠΑ ΝΕΡΟ

1 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ



ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

2 ΦΑΚΕΛΑ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ



ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ

5 ΣΑΒΑΓΙΑΡ



ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

125γρ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ

ΛΙΓΟ ΓΑΛΑ



ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

2 ΦΑΚΕΛΑ ΣΑΝΤΙΓΙ

2κγ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ





ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Χτυπάμε το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη, ένα ένα τα αυγά, το γάλα,τις βανίλιες, το λικέρ και το αλεύρι. Στο τέλος βάζουμε το κακάο και το ανακατεύουμε με το μίξερ να απλωθεί σε όλο το μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα με βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσει για μισή ώρα περίπου. 
Μόλις κρυώσει το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε προσεκτικά σε δύο ίσα μέρη.
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να πάρει μια βράση. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το χρησιμοποιήσουμε.
Βάζουμε σε μια πιατέλα το ένα παντεσπάνι με την ψημένη πλευρά προς τα κάτω και με ένα πινέλο αλείφουμε το σιρόπι ομοιόμορφα. Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής όπως λένε οι οδηγίες πάνω στην συσκευασία. Απλώνουμε μια στρώση πάνω από το παντεσπάνι και το βάζουμε μισή ώρα στο ψυγείο να σταθεί η κρέμα. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για την δεύτερη στρώση.
Για το σώμα του σκύλου σιροπιάζουμε  τα σαβαγιάρ με το πινέλο. Βάζουμε τα τέσσερα ξαπλωτά για το σώμα χτίζοντας με την κρέμα και δίνοντας σχήμα και άλλο ένα όρθιο για να σχηματίσουμε το κεφάλι. Το καλύπτουμε με κρέμα και το αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί.
Σε μπεν μαρι λιώνουμε την κουβερτούρα με λίγο γάλα. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και  αλείφουμε παντού την τούρτα.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο καμιά ώρα να κρυώσει καλά το γλάσο.
Φτιάχνουμε την σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία και προσθέτουμε σε κάθε φάκελο ένα κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ. Βάζουμε την σαντιγί στο κορνέ μας το αφήνουμε λίγο στο ψυγείο για να σταθεί η σαντιγί καλύτερα και γαρνίρουμε τα μαλάκια από το σκυλάκι και γύρω γύρω την τούρτα. Για τα μάτια και την μύτη μπορείτε να βάλετε κομματάκια σοκολάτας η σταγόνες σοκολάτας.
Καλή επιτυχία!!!!!!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου