Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ









ΥΛΙΚΑ



ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

400γρ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

1/2 ΚΟΥΠΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΑΛΑΤΙ ΣΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

1κγ ΖΑΧΑΡΗ

ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ 



ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

1ΛΙΤΡΟ ΓΑΛΑ

3κσ ΒΟΥΤΥΡΟ

17κσ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ

3 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΥΓΩΝ

3 ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΣΚΟΝΗ

2 ΚΟΥΠΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΑΧΑΡΗ


ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ

ΚΑΝΕΛΑ






ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. Κάνουμε μια γούβα στη μέση και ρίχνουμε το λάδι και λίγο λίγο το νερό αρχίζοντας το ζύμωμα. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε την λεκάνη με μια πετσέτα και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το μπεικιν πάουντερ,τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα να λιώσουν. Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε πάντα ανακατεύοντας τις βανίλιες, το βούτυρο και έναν έναν τους κρόκους.
Παίρνουμε  την μισή ζύμη και ανοίγουμε το φύλλο. Βουτυρώνουμε το ταψί της κουζίνας και τοποθετούμε μέσα το φύλλο με τις άκριες να κρέμονται προς τα έξω. Αδειάζουμε την κρέμα στο ταψί και την στρώνουμε ομοιόμορφα. Διπλώνουμε προς τα μέσα τις άκριες να ακουμπάνε πάνω στην κρέμα. Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο το βάζουμε πάνω στην κρέμα και περνάμε τις άκριες κάτω από το κάτω φύλλο. Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε το πάνω φύλλο και με ένα πιρούνι το τρυπάμε χωρίζοντας το σε κομμάτια για να μην φουσκώσει και χαλάσει το φύλλο στο ψήσιμο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Καλή επιτυχία!!!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου